Over Renata

Ik ben werkzaam als haptotherapeut en haptonomisch zwangerschapsbegeleider met als aandachtsgebied seksuele gezondheid en intimiteit. Als haptotherapeut help ik mensen met verschillende vragen en dingen waar ze tegenaan lopen in hun leven.

Opleidingen

Ik volgde verschillende opleidingen en cursussen. Mijn kennis en ervaring die ik daar en in mijn leven opdeed, zet ik in als ik denk dat ik jou daarmee kan helpen. 

Verpleegkundige A – Sophia Ziekenhuis (1990-1995)
Docent verpleegkunde – Hogeschool Arnhem & Nijmegen (1997-1999)
Haptonomisch Begeleider & Trauma en Pre- en Postnatale begeleiding – Wetenschappelijk Instituut voor Haptonomie (2010-2014)
Transformational Hatha Yoga Docent – Yoga Alliance International (2011-2015)
Haptotherapeut & Relatiebegeleiding en Ouder-kindbegeleiding – Instituut voor Toegepaste Haptonomie (2014-2015)
EMDR voor kinderen – Nederlandse Academie voor Psychotherapie (2015)
Nascholing ouderverstoting, dynamiek in gezinnen en psychosomatiek – Academie Vesta (2017-2018)
Seksuologie – RINO Groep (2018-2019)

Registratiegegevens
KvK nummer 66339758

Aangesloten bij:
NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg), vakgroep VPMW, met registratienummer: 8797
RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg) met registratienummer: 180534R
NVVS (Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie) met lidmaatschapsnummer: 26179

Cliënten zeggen het volgende over mij:

Dicht bij jezelf blijven

“Renata helpt je in deze drukke maatschappij, met alle leuke dingen die je tegenwoordig kunt doen, om dicht bij jezelf te blijven. Om aandacht te geven aan wat echt belangrijk voor je is. Ze heeft geen standaard praatje, maar kijkt echt naar de persoon die ze voor zich heeft en hoe ze die het beste kan helpen.”

Spontaan en authentiek

“Renata is spontaan, in de oorspronkelijke betekenis van het woord. Het komt namelijk van sua sponte, dat betekent van binnenuit. En dat is precies hoe Renata is: ze voelt zich vrij om in iedere situatie te reageren zoals haar gevoel haar dat ingeeft. Oprecht en authentiek, maar altijd gepast en met respect voor degene die ze voor zich heeft.” 

 

 

Zacht, maar met impact reflecteren

“Renata laat je op een onwijs warme en zachte manier reflecteren. Ze laat jou je kracht vinden door je te laten voelen waar en hoe je nu bent. Ze pikt al je signalen op, dus niet alleen wat je met woorden vertelt. Renata is heel rustig, luchtig en nuchter, maar sessies met haar hebben toch een enorme impact.”

Samenvattend zou ik willen zeggen dat ik je help om te ervaren wat je echt voelt. Waar je vastloopt en waarom. En hoe je daar anders in kunt staan, waardoor het allemaal weer wat makkelijker gaat stromen. Dat doe ik op mijn eigen, authentieke Renata-manier: luchtig, praktisch en met voldoende ruimte voor humor en relativering. 

 

Bel of mail me gerust als je meer informatie wilt of als je een afspraak wilt maken.