Beeldbellen

Op dit moment (april 2020) mag ik als haptotherapeut wel mensen ontvangen in mijn praktijk als ik rekening hou met alle maatregelen rondom Corona. De voornaamste regels zijn dat ik 1,5 meter afstand moet houden van jou en ik mag zeker dus niet aanraken. Dat is heel lastig voor mijn manier van werken. Als je al gelezen hebt wat haptotherapie inhoudt dan is dat goed te begrijpen. Wil je meer lezen over mijn ‘normale’ manier van werken dan kan dat onder het kopje ‘werkwijze’.

Beeldbellen
Er is de komende maanden de mogelijkheid om met mij te bellen en we kunnen in een beveiligde omgeving ook beeldbellen. Zo kunnen we elkaar wel zien. Een aantal cliënten is hier enthousiast over onder het mom van “iets is beter dan niets”. En andere cliënten geven aan liever te wachten op het moment dat fysieke nabijheid en aanraking weer toegestaan is.
Ik kan met beide groepen mensen meevoelen. Mijn advies is: “Als je twijfelt of beeldbellen wat voor jou is, probeer het dan uit. Zo kun je zelf ervaren of het je goed doet.”

Krijg ik beeldbellen vergoed
Ja, de meeste zorgverzekeraars vergoeden beeldbellen als er in deze periode aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Zo moet je aanvullende verzekerd zijn en toestemming geven voor zorg op afstand. Klik op de volgende link om daar meer over te lezen: https://www.rbcz.nu/het-coronavirus.html.

De kosten van beeldbellen zijn:
• De 1e 10 minuten € 15,–.
• Daarna € 1 per minuut.